Welke grasmaaier past het beste bij jou?

Welke grasmaaier past het beste bij jou?

Ben je van plan om een grasmaaier te gaan kopen? Voordat je overgaat tot de aanschaf hiervan, is het verstandig om eerst over een aantal zaken goed na te denken. Door te kiezen voor de grasmaaier die het beste bij jouw wensen past, zul je merken dat werken in de tuin namelijk straks een stuk gemakkelijker en plezieriger wordt. De juiste grasmaaier zorgt namelijk voor maximaal tuinplezier. Wij hebben de meest gangbare grasmaaiers voor je op een rijtje gezet, zodat jij straks een goede keuze kunt maken. Voor welke grasmaaier ga jij?

Handmaaier

Heb je een kleine tuin? Een stukje gras op je dakterras? In deze gevallen kun je prima uit de voeten met een handmaaier. Voordeel van deze maaier is dat deze goedkoop is, bovendien hoef je nooit bang te zijn dat de accu van je maaier leeg is of dat je geen benzine in huis hebt voor in je maaier.

Elektrische grasmaaier

Als je een middelgrote tuin hebt zonder al teveel obstakels zoals bomen en struiken, dan is een elektrische grasmaaier voor jou een prima keuze. Deze grasmaaier werkt op stroom, dus dat heb je normaal gesproken, altijd beschikbaar. Een elektrische grasmaaier is bovendien erg duurzaam, je hebt er bijvoorbeeld geen fossiele brandstof voor nodig zoals benzine, wat bij sommige grasmaaiers wel het geval is. Beschik jij over een stroompunt in de tuin? Dan is een elektrische grasmaaier natuurlijk helemaal ideaal!

Accu grasmaaier

Een accu grasmaaier heeft als voordeel dat je overal bij kunt komen. Als je een middelgrote tuin hebt, met best veel obstakels, is dit de ideale grasmaaier. Bij obstakels in je tuin, moet je denken aan bomen en struiken, maar ook bijvoorbeeld aan een vijver of een zitkuil. Als je een snoer aan je grasmaaier hebt zitten, is het erg lastig maaien in een tuin met dergelijke obstakels. Met een accu grasmaaier ben je altijd ‘vrij’ om te bewegen en hoef je nergens rekening mee te houden. Tip: als je na het maaien de accu meteen weer oplaadt, weet je zeker dat je de volgende keer weer kunt starten met een volle accu. Dat wordt straks heerlijk maaien met je nieuwe grasmaaier!