Beginnen op de middelbare school? Dit zul je allemaal nodig hebben

Beginnen op de middelbare school? Dit zul je allemaal nodig hebben

De overstap maken van de lagere naar de middelbare school is erg spannend. Daarom is het fijn om goed voorbereid te kunnen beginnen. Er zijn veel nieuwe spullen die je nodig zult hebben, waarvoor je soms langer moet zoeken dan je denkt. Daarnaast zijn er nog veel spullen die niet nodig zijn, maar wel erg handig. Waarom moet je op letten als jouw kind gaat beginnen op de middelbare school? En wat moet je allemaal in huis hebben? Dit en meer lees je in dit blog.

Wat heb je allemaal nodig?

Om een start te maken op de middelbare school, heeft jouw kind natuurlijk schoolboeken en schriften nodig. Denk hierbij aan het feit dat je ook schriften nodig hebt met ruitjes in plaats van lijnen, voor vakken zoals wiskunde en scheikunde. Verder is het handig om nog wat goede mappen of snelhechters te hebben, zodat opdrachten en losse papieren goed en overzichtelijk bewaard kunnen worden. Voor vakken als aardrijkskunde en de talen, heb je ook nog woordenboeken nodig en een Bosatlas. Een rekenmachine is natuurlijk ook belangrijk, dus kijk even na dat je het juiste model koopt. Voor gym moet je ook nog goede sportkleding en schoenen in huis hebben, met ook een goede stevige tas om deze in mee te nemen.

Een goed gevulde etui

Verder is het ook belangrijk om goede etuis te hebben, met ook alles wat hierin hoort. Goede pennen, gummen, puntenslijpers en potloden. Vaak heb je voor handvaardigheid en tekenen ook meerdere potloden nodig. Een geodriehoek, liniaal en passer zijn (afhankelijk van de vakken en het niveau) waarschijnlijk ook noodzakelijk. Verder zijn er nog veel spullen die jouw kind niet altijd nodig zal hebben, die wel erg handig kunnen zijn. Denk hierbij aan kleurpotloden of (markeer)stiften, tipp-ex, schaar en plakband. Welke van deze je wel en niet zult gebruiken, is van te voren vaak lastig te zeggen.

Apparatuur en agenda’s

Tegenwoordig maken middelbare scholen steeds meer gebruik van laptops, tablets en telefoons. Als iedere dag een laptop of tablet moet meenemen, kan het handig zijn om een tas te kopen met een aparte beschermlaag hiervoor. Zo heeft het apparaat extra bescherming, mocht de tas vallen of een klap moeten opvangen. Verder is het nog verstandig om een paar goede USB-sticks te hebben voor projecten. Tenslotte moet jouw kind ook nog kiezen of hij of zij een papieren agenda 2023 gaat gebruiken, of kiest voor een digitale agenda.