Carrière coach, is dat een goede investering?

Carrière coach, is dat een goede investering?

Dat is de beste investering die in je leven kunt doen! Want wat is er belangrijker dan geluk in je leven? Een goede carrière coach helpt je niet alleen om de juiste keuzes te maken op professioneel gebied, hij zorgt ook voor meer levensgeluk. Als je goed functioneert op je werk of in je onderneming, ben je privé natuurlijk ook een stuk gelukkiger. Hoe een traject met een carrière coach er precies uitziet? Hieronder hebben we dat voor je in kaart gebracht!

Tijd voor verandering

Een career coach is zeer welkom op momenten in je leven, dat het tijd is voor verandering. Denk hierbij aan een periode, dat het niet zo lekker gaat op je werk. Dit kan komen doordat het niet klikt tussen jou en je nieuwe manager, of omdat je jezelf niet meer kunt vinden in de visie van het bedrijf. Het kan je ook overkomen, dat je voelt dat het tijd wordt om in een hele andere branche aan de slag te gaan. Denk hierbij aan het overstappen van het bankwezen naar de zorg of bijvoorbeeld van een overheidsinstelling naar een verzekeringsmaatschappij. Wat voor verandering je ook voor ogen hebt, een carrière coach kan je hier prima bij helpen!

De aanpak

Een carrière coach zal door middel van gesprekken, meer informatie over je willen vergaren. Door het stellen van de juiste vragen, ontstaat er een profiel, waarmee de coach aan de slag kan. Vervolgens zal er een plan worden opgesteld, wat moet leiden tot jouw gewenste doelen. Een doel kan hierbij bijvoorbeeld zijn om binnen een half jaar actief te zijn in een andere branche. Het kan ook een doel zijn om een scherp profiel op te stellen van wie jij bent, waar je goed in bent en welke branche er eigenlijk het beste bij je past. Tussentijds, zullen er afspraken worden ingepland, waarbij de voortgang wordt besproken. Ideaal zo’n stok achter de deur; dan moet je er wel mee aan de slag. Werkt altijd!

Kies de juiste coach

Coach in Brussel zoeken? Die ga je online snel vinden! Het is natuurlijk ideaal als je een coach hebt die redelijk in de buurt woont. Dit scheelt veel reiskosten, bovendien is het fijn als iemand de lokale cultuur kent, zodat je hierover niets hoeft uit te leggen. Investeren in een goede coach; daar heb je de rest van je leven plezier van!