Dit kun je doen tijdens een dagje Brugge

Dit kun je doen tijdens een dagje Brugge

Wil je een dagje weg in België? Brugge is dan zeker een aanrader! Deze historische stad heeft veel te bieden: prachtige bezienswaardigheden, leuke winkels en gezellige restaurants. Wij hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet. Pak je koffers en ga op pad naar Brugge!

Bezoek het Brugse Marktplein

Dit is het centrale plein van de stad en hier vind je ook de Belfort, een belangrijk historisch monument. Op dit plein kun je ook lekker zitten in één van de gezellige terrasjes. Er staan enkele koetsen waarmee je door de stad geleid kunt worden. Er komen regelmatig segway tours langs en er zijn erg veel toeristen te vinden.

Stap in een bootje en ga op stadsrondvaart

Een van de leukste manieren om Brugge te verkennen is door een stadsrondvaart te maken. Zo krijg je een goed beeld van de stad en haar bezienswaardigheden. Er zijn verschillende vaarroutes waar je uit kunt kiezen, dus er is voor ieder wat wils. Op verschillende plekken langs het water zijn deze rondvaarten te bespreken.

Bezoek de Sint-Salvatorskathedraal

Dit is één van de grootste en meest indrukwekkende kerken van Brugge. De kathedraal is gebouwd in de 13e eeuw en is sindsdien meerdere keren verbouwd. Het is zeker de moeite waard om even binnen te lopen en het interieur te bekijken. Er is een klein museum bij de kerk waar je meer kunt leren over de geschiedenis ervan.

Koop chocola en speculaas in één van de winkels

Brugge staat natuurlijk bekend om zijn lekkere chocolade. In veel winkels kun je proeverijen doen, dus neem wat tijd voor jezelf en ga op zoek naar de leukste en lekkerste winkel. Speciaal voor speculaasliefhebbers is er ook een aantal speculooswinkels waar je allerlei soorten speculaas kunt kopen.

Ga naar het Groeningemuseum

Dit museum is gevestigd in een oud klooster en herbergt een aantal mooie schilderijen van beroemde Belgische kunstenaars, zoals Jan van Eyck. Ook als je geen kunstkenner bent, is dit museum zeker de moeite waard om even binnen te lopen. Het gebouw is prachtig en de sfeer is heel rustgevend.

Na een dagje Brugge ben je vast moe, maar voldaan. Deze stad heeft zoveel te bieden dat je er gemakkelijk een week zou kunnen doorbrengen. Dus als je nog wat tijd over hebt na het bezoeken van deze bezienswaardigheden, neem dan gerust een paar dagen extra de tijd om alles rustig te verkennen.

Wil je meer weten over wat er te doen is in Brugge? Kijk eens op Brugge.nl