Een vlek in je dekbed, wat nu?

Een vlek in je dekbed, wat nu?

Wanneer er gemorst is of een ongelukje gebeurt op of bij uw dekbed, is het belangrijk dat u snel reageert om te voorkomen dat er vlekken ontstaan. Hoewel uw dekbed aanvankelijk wordt beschermd door mooi beddengoed, bestaat de kans dat de stof erdoorheen trekt als u niet snel handelt.

Hoe krijg ik vlekken uit een dekbed?

Als het ergste gebeurt en de gemorste stof doorsijpelt, moet u onmiddellijk een vlekken reiniging op uw dure dekbed uitvoeren. Het doel hiervan is om het grootste deel van de substantie meteen te verwijderen en vervolgens actie te ondernemen om de substantie die zich heeft vastgezet direct uit het materiaal te halen. Volg deze stappen voor een grondige reiniging:

Neem alle vloeistof zo snel mogelijk op met een schone doek of papieren handdoeken. Pas op dat u niet wrijft, want dan dreigt de vlek nog verder in te trekken.

Zodra het teveel is verwijderd, probeert u zoveel mogelijk van de vulling weg te duwen en bindt u het af met een elastiek om te voorkomen dat het terug in de ruimte komt.

Drenk een nieuwe doek of handdoek in koud water en dep de vlek, zodat hopelijk alles wat in het materiaal is gaan zitten, wordt verwijderd. Gebruik geen warm water, want dan zet de vlek zich verder vast.

Als er nog een hardnekkige vlek overblijft, kunt u deze met een mild reinigingsmiddel proberen te verwijderen. U kunt proberen een zacht mengsel van zeep en water te gebruiken, of u kunt een pasta van zuiveringszout en water gebruiken door twee delen zuiveringszout en één deel water te mengen. Drenk een doek in het reinigingsmiddel en dep de plek zonder te wrijven.

Als u zuiveringszout gebruikt, laat het dan een uur of twee op de vlek zitten en zuig het dan op.

Laat de plek aan de lucht drogen (u kunt ook een haardroger op een lage stand gebruiken om het proces te versnellen).

Tip: Beperk eten en drinken boven dekbedden van alle materialen. Een ontbijtje op bed is natuurlijk heerlijk, maar kan u echt duur komen te staan. Er zijn zeer handige en mooie bed tafels, dienbladen en eet planken om uw dekbed te beschermen.