Hoe maak je een bedrijfsvideo?

Hoe maak je een bedrijfsvideo?

Het maken van een bedrijfsvideo kan handig zijn voor verschillende doeleinden. Je kunt hiermee jouw bedrijf op de kaart zetten, of uitleg geven over jouw product of dienst. Een mooie, professionele video of reclame maken voor je bedrijf klinkt makkelijker dan het is. Daarom kun je ervoor kiezen om hiervoor een groot bedrijf in te schakelen. Maar er zijn ook andere manieren waarop je te werk kunt gaan. Alles over het maken van bedrijfsvideo's lees je hier.

Wat voor video wil je maken?

Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat je op beeld wilt zetten. Maak je een reclamevideo voor je bedrijf? Dan kun je hier heel creatief mee zijn. Je kunt de reclame zo groot en professioneel laten lijken als je wilt, al ben je dan meestal wel meer geld kwijt. Als je wilt gaan filmen op meerdere locaties, met ingehuurde acteurs, kost dit uiteraard meer geld. Het verzinnen van een goed concept voor je reclame kun je zelf doen, met het hele team of in overleg met een productiebedrijf of filmcrew.

Het kan ook zijn dat je een interview wilt opnemen, met uitleg of vragen of het bedrijf. Verkoop jij een product of dienst waarvan veel mensen nog weinig weten? Dan kun je hiervoor ook uitleganimaties laten maken, ook wel een explanimation genoemd. Met deze korte animatiefilmpjes kun je aan de potentiƫle klanten uitleggen wat jullie precies doen of verkopen.

Bedrijfsvideo laten maken

Wil je een goede, professionele reclame in elkaar zetten? Is het de bedoeling dat deze reclame lang gebruikt gaat worden, met een groot bereik? Dan is het vaak beter om een professionele cameraploeg in te schakelen voor het filmen. Je kunt dan kiezen voor een groot, duur productiebedrijf, maar er zijn ook veel kleinere filmploegen die je kunt inhuren. Soms zijn dit zelfs groepen studenten, die genoeg weten over film om een succesvolle reclame te maken. Ook bij het maken van uitlegvideo's en animaties moet je natuurlijk een externe partij inhuren.

Als je een minder uitgebreide video wilt maken voor op de website van je bedrijf, of een interview, dan kun je er ook nog voor kiezen om dit zelfs te doen. Kun je toevallig familie of vrienden met een goede camera? Dan kun je nog wat lichten en geluidsapparatuur huren en dan kun je aan de slag.