Met deze tips koop je het juiste beddengoed!

Met deze tips koop je het juiste beddengoed!

Beddengoed is iets wat iedereen nodig heeft en moet kopen. Veel mensen denken niet goed na over wat voor beddengoed kopen verstanding is. Je zou denken dat beddengoed allemaal hetzelfde is maar dat is bij lange na niet zo. Er zijn heel veel verschillende materialen voor kussenslopen, matrasbeschermers, hoeslakens, kussens, matrassen en ga zo maar door. Niet al deze materialen zijn hetzelfde. Het ene materiaal is fijn voor in de zomer en het andere materiaal is juist weer beter voor de winter. 

Hoeslaken

Hoeslakens heb je net als al het andere beddengoed in heel veel verschillende maten, kleuren en materialen. Een hoeslaken is is een laken die je om je matras heen doet. Dit werkt bij aan je slaapcomfort en het zorgt ervoor dat je matras beschermt blijft en dus langer mee gaat. Een goed hoeslaken is nodig voor een fijne nachtrust. Daarom zijn er een aantal aspecten waarop je moet letten voordat je een hoeslaken gaat kopen. Iemand die veel zweet in zijn slaap heeft een ander hoeslaken nodig dan iemand die helemaal nooit zweet. Er zijn ook hoeslakens voor mensen die houden van warmte of juist van een koud bed. Sommige mensen hebben allergieën en ook voor hun is er genoeg keuze voor een goed hoeslaken

Hoe kies je een goed hoeslaken?

Als eerst moet je natuurlijk kijken naar de maat die je nodig hebt. Als je niet weet welke maat je nodig hebt kan je gewoon je matras meten met een meetlint. Vervolgens moet je de keuze maken tussen de vele verschillende materialen. We zetten een aantal verschillen even op een rijtje voor je.

Een katoenen hoeslaken is een van de meest gebruikte materialen. Het materiaal is zacht en vochtregulerend. Voor mensen die veel zweten in hun slaap is dit een uitstekende keuze omdat al het vocht goed wordt opgenomen zonder dat je hoeslaken anders gaat aanvoelen.

Voor de mensen die het warm willen hebben in de winter is een hoeslaken van fanel ideaal. Dit materiaal is heel zacht en bevat een donsachtig laagje. Hierdoor biedt het hoeslaken meer warmte en houdt het de warmte langer vast.

Een hoeslaken van badstof is gemaakt voor de slapers die zelfs in de winter veel zweten. Dit materiaal zorgt namelijk voor veel warmte en kan veel vocht opnemen. 

Een velours hoeslaken is voor de persoon die een zacht en duurzaam hoeslaken wil hebben. Dit hoeslaken bestaat voor 80% uit katoen en 20% polyamide. Hierdoor is het hoeslaken rekbaar en past het goed over verschillende soorten matrassen. 

Als je een mooie look wil moet je gaan voor een hoeslaken van katoen-satijn. De manier waarop de katoen is geweven zorgt voor een vocht-absorberende, ventilerende werking met een hele mooie glans.