Zijn DIM supplementen de moeite waard?

Zijn DIM supplementen de moeite waard?

DIM is een bijzonder supplement dat in populariteit is toegenomen, vooral onder vrouwen, omdat het kan helpen bij het corrigeren van hormonale onevenwichtigheden. Daarom willen we graag schrijven over de DIM supplement ervaringen of DIM wel echt goed is.

Maar wat is diindolymethaan (DIM)?

DIM staat voor diindolymethaan, een natuurlijke verbinding die voorkomt in kruisbloemige groenten, waaronder kool, broccoli, bloemkool, boerenkool en spruitjes. De verbinding is afgeleid van glucobrassicin, een natuurlijk plantenbestanddeel dat wordt afgebroken tot indool-3-carbinol (I3C) wanneer deze groenten worden gesneden of gekauwd. Bij vertering verandert I3C vervolgens in de menselijke maag in DIM.

Wat doet diindolymethaan (DIM)?

Van DIM is aangetoond dat het de ontgiftingsfunctie van de lever ondersteunt en de oestrogeenstofwisseling regelt om de hormonen in balans te helpen brengen. Het heeft ook antikankereffecten in het lichaam laten zien.

Kruisbloemige groenten

Dus, waarom niet gewoon meer kruisbloemige groenten aan je dieet toevoegen om je DIM-inname te verhogen? Allereerst kan elke vorm van warmte het effect van DIM verminderen. Koken, koken of microgolfen van deze groep groenten vermindert in feite de opname van glucobrassicine en DIM in het lichaam.

Maar als je de warmte wegneemt en je kruisbloemige groenten rauw of zelfs gefermenteerd (zoals bij zuurkool) eet, kun je tegen een ander mogelijk probleem aanlopen: goitrogenen. Kruisbloemige groenten bevatten van nature veel goitrogenen, die mogelijk de schildklierproductie kunnen beïnvloeden. Dit is echter meestal alleen het geval bij consumptie in zeer grote hoeveelheden.

Onderactieve schildklier

Dat gezegd hebbende, moeten degenen die een onderactieve schildklier hebben en ook een jodiumtekort hebben misschien extra voorzichtig zijn met de hoeveelheid van deze groenten die ze rauw consumeren.

Stomen op lage temperatuur gedurende 3-4 minuten kan de beste manier zijn om zowel die goitrogene componenten te verminderen als de verbindingen die in je lichaam in DIM veranderen te behouden.

Reviews over DIM supplementen

Maar volgens reviews over DIM supplementen kunnen je een veel hogere dosis DIM bieden dan je waarschijnlijk in groenten zou kunnen consumeren. Aan de andere kant ontbreken in een DIM supplement alle andere nuttige voedingsstoffen - waaronder vezels, vitaminen en mineralen - die je binnenkrijgt bij het eten van hele kruisbloemige groenten. Dus, als je overweegt een DIM supplement te nemen, vergeet dan niet om ook je groenten te blijven eten!

Kortom, diindolymethaan (DIM) is een natuurlijke verbinding die voorkomt in kruisbloemige groenten, waaronder kool, broccoli en spruitjes. DIM kan helpen de ontgifting te ondersteunen en hormonen in balans te brengen. Supplementen kunnen worden ingenomen om een veel hogere dosis DIM te krijgen dan je waarschijnlijk krijgt door alleen groenten te eten.

DIM supplement ervaringen

De meeste DIM reviews en DIM supplement ervaringen zijn behoorlijk positief, maar het beste is natuurlijk om zelf op onderzoek uit te gaan en je eigen DIM review te schrijven.