5 leuke feitjes over Zakynthos

5 leuke feitjes over Zakynthos

Zakynthos is een prachtig Grieks eiland dat bekend staat om zijn adembenemende stranden, indrukwekkende natuur en levendige dorpjes. Het eiland trekt jaarlijks veel toeristen van over de hele wereld. In dit artikel delen we vijf leuke feitjes over Zakynthos die je wellicht nog niet kende.

1. Schildpaddenparadijs

Een van de meest bijzondere aspecten van Zakynthos is dat het eiland de thuisbasis is van de Caretta-Caretta schildpadden. Deze bedreigde diersoort komt elk jaar terug naar de stranden van Zakynthos om hun eieren te leggen. Met name het strand van Agios Sostis is een populaire plek voor schildpadden om hun nesten te maken. Tijdens je bezoek aan Zakynthos kun je deelnemen aan excursies om deze prachtige schildpadden van dichtbij te bewonderen.

2. Shipwreck Beach

Een van de meest iconische bezienswaardigheden op Zakynthos is Shipwreck Beach. Dit strand heeft zijn naam te danken aan het wrak van het schip Panagiotis dat hier in 1980 is gestrand. Het wrak, samen met het helderblauwe water en de steile kalkstenen kliffen, zorgt voor een spectaculair uitzicht. Je kunt Shipwreck Beach alleen per boot bereiken, wat bijdraagt aan de avontuurlijke sfeer van deze bestemming.

3. Blauwe grotten

Een ander interessant feitje over Zakynthos is dat het eiland bekend staat om zijn prachtige blauwe grotten. Deze grotten zijn ontstaan door erosie en hebben hun naam te danken aan het kristalheldere blauwe water dat het zonlicht weerkaatst. Je kunt een boottocht maken langs de grotten, waarbij je de mogelijkheid hebt om te zwemmen in het verfrissende water. Het is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Zakynthos.

4. Verborgen stranden

Naast de bekende stranden zoals Shipwreck Beach, heeft Zakynthos ook een aantal prachtige verborgen stranden die wachten om ontdekt te worden. Een voorbeeld hiervan is het strand van Xigia, dat bekend staat om zijn therapeutische, zwavelhoudende water. Dit water zou goed zijn voor de huid en wordt dan ook vaak gebruikt in schoonheidsbehandelingen. Een bezoek aan deze stranden geeft je de kans om te genieten van de rust en schoonheid van Zakynthos zonder de drukte van de toeristische hotspots.

5. Venetiaanse invloeden

Zakynthos heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het eiland is in de loop der eeuwen beïnvloed door verschillende culturen en volkeren. Een bijzondere invloed zijn de Venetianen, die Zakynthos lange tijd hebben bestuurd. Dit is nog steeds zichtbaar in de architectuur van sommige gebouwen, zoals de Venetiaanse klokkentoren in het centrum van Zakynthos-Stad. Het is fascinerend om door de smalle straatjes van de stad te wandelen en de overblijfselen van het Venetiaanse verleden te ontdekken.

Zoals je kunt zien, heeft Zakynthos veel te bieden voor zowel natuurliefhebbers als geschiedenisfanaten. Van de adembenemende stranden en bijzondere dieren tot de verborgen schatten en historische invloeden, er is genoeg te ontdekken op dit prachtige eiland. Zakynthos is een bestemming die je zeker op je bucketlist moet zetten.