Dit moet je weten over Pretpark Walibi World

Dit moet je weten over Pretpark Walibi World

Één van de meest bekende en grote pretparken van Nederland is pretpark Walibi World. Het pretpark bevindt zich nabij Biddinghuizen in Flevoland en is inmiddels meer dan 40 jaar oud. Jaarlijks bezoeken bijna 800.000 mensen pretpark Walibi World. Pretpark Walibi World heeft in de geschiedenis meerdere namen gehad. Het park werd als eerste bekend onder de naam Flevohof. Daarna droeg het park korte tijd de naam Walibi Flevo. Tussen 2000 en 2004 heette het park Six Flags Holland en sinds 2005 draagt het park de naam Walibi World.

Attracties pretpark Walibi World

Waar een bekend park als de Efteling bekend staat als themapark, is Walibi World met name een attractiepark. Het park beschikt over meerdere achtbanen, waarvan Goliath waarschijnlijk de meest bekende is. Deze achtbaan werd in 2002 geopend en gaat na een klim tot 46 meter hoogte met meer dan 100 kilometer per uur naar beneden. Goliath is de hoogste, snelste en langste achtbaan van de Benelux. Andere bekende achtbanen in pretpark Walibi World zijn de Xpress en El Condor.

Pretpark Walibi World beschikt verder onder andere over een kartbaan, boomstamattractie, wildwaterbaan, schommelschip, spookhuis en reuzenrad. Het park heeft erg veel attracties en is dan ook geschikt voor alle leeftijden. Voor sommige attracties geldt een minimumlengte.

Prijs en openingstijden pretpark Walibi World

Door vooraf via het internet tickets te kopen voor Walibi World, bespaar je geld. Een losse online ticket kost € 29,95. De kassaprijs van een los kaartje kost € 34,- tussen 5 juli en 31 augustus en € 32,- buiten deze periode. Kinderen tot 5 jaar oud mogen gratis naar binnen. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud en volwassenen boven de 55 ontvangen een korting van € 2,50 op hun kaartjes.

Van 19 juli tot en met 17 augustus is pretpark Walibi World tussen 10:00 en 20:00 geopend. Van 14 juli tot en met 18 juli en van 18 augustus tot en met 22 augustus is het park tussen 10:00 en 19:00 geopend. Buiten deze dagen is het park meestal tussen 10:00 en 18:00 geopend. Van november tot en met maart is het park in zijn geheel gesloten.

Overnachten in pretpark Walibi World

Het is mogelijk om in het vakantiepark naast Walibi World te verblijven in huisjes. Deze huisjes zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over gratis WiFi. Wanneer je in een vakantiehuisje bij Walibi World verblijft kun je overdag gratis het pretpark in.