Beste oplaadpunten onderweg naar de vakantie?

Beste oplaadpunten onderweg naar de vakantie?

Heb je een elektrische auto en wil je met dit voertuig op reis gaan? Dan is het belangrijk om bij de juiste oplaadpunten te tanken onderweg naar je bestemming. Er zijn steeds meer oplaadpunten beschikbaar, maar niet allemaal zijn even goed. In dit artikel bespreken we alle oplaadpunten waar je uit kunt kiezen. Zo ben je altijd verzekerd van een volle accu, ook als je onderweg bent op vakantie.

Oplaadnetwerken in Europa

Als je op vakantie gaat in West-Europa, zijn er verschillende plekken waar je jouw auto kunt opladen. Zo heb je oplaadstations van verschillende netwerken en bedrijven. In Nederland is het grootste netwerk van oplaadpunten van het bedrijf Fastned. Dit bedrijf biedt meer dan 1000 laadpalen in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. In totaal zijn er meer dan 200.000 elektrische auto's in Europa die bij een Fastned-station kunnen opladen. Binnenkort zullen er ook Fastned opladers te vinden zijn in onder andere Noord-Frankrijk. Verder heb je ook nog de oplaadpunten van Shell, Tesla en IONITY.

IONITY is een samenwerking van verschillende Duitse, Japanse en Amerikaanse bedrijven. Het doel van IONITY is om elektrische auto's sneller op te laden dan de huidige standaard opladers.

Opladen in België en Duitsland

In België zijn er verschillende netwerken, zoals Greenflux en The New Motion. Deze zijn ook hier in Nederland te vinden. In Duitsland heb een netwerk van Allego snelladers, dat onder andere in Berlijn en München oplaadpunten heeft. Ook het netwerk Plugsurfing is actief in Duitsland, met meer dan 200.000 elektrische auto's die bij een van hun oplaadpunten kunnen tanken.

Elektrisch rijden in Oost-Europa

Als je elektrisch rijdt, is het belangrijk om te weten waar je terecht kunt als je in een ander land bent. In sommige landen zijn er namelijk geen oplaadpunten beschikbaar. In andere landen zijn er andere netwerken waar je uit kunt kiezen. Oost-Europa heeft minder plekken om op te laden dan het westen van Europa, maar het is nog steeds een optie. Hier is het bedrijf Greengo bijvoorbeeld actief, met oplaadpalen bij de grote steden. Wil je op vakantie buiten West-Europa? Zoek dan van te voren even de informatie die je nodig hebt. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan tijdens je vakantie.