Vakantie vieren in Nederland? Bezoek het prachtige Twente

Vakantie vieren in Nederland? Bezoek het prachtige Twente

De afgelopen jaren zijn vakanties in eigen land een stuk populairder geworden. We hebben kunnen genieten van een paar warme zomers en nazomers, met hoge temperaturen en veel zon. Je hoeft dus niet perse naar het buitenland om een leuke zomer te beleven. Nederland kent veel mooie plaatsen en streken, waar wij vaak nog nooit zijn geweest. Twente bijvoorbeeld, kan erg leuk zijn voor vakanties. Zowel in de zomer als hierbuiten. Wil je meer weten over Twente en wat je hier allemaal kunt doen? Lees dan verder.

De natuur van Twente en Salland

Er zijn veel redenen om naar Twente te gaan. Je hebt hier bijvoorbeeld prachtige natuur, met veel leuke fiets- en wandelroutes. Je kunt een bezoek aan Twente ook combineren met Salland, dat hier vlak naast ligt. Beide streken zijn erg leuk, ook voor vakanties met de kinderen. Ben je een liefhebber van de natuur? Dan is de Sallandse Heuvelrug iets voor jou. Dit is een mooi natuurgebied, met leuke wandelroutes. Als je wilt wandelen in Twente kun je ook naar natuurpark Het Rutbeek, in de buurt van Enschede. Naast wandelen kun je hier ook wielrennen en verschillende watersporten beoefenen. De natuur van Twente en Salland is erg bijzonder en je kunt hier ook meedoen aan veel leuke activiteiten.

Bezienswaardigheden en activiteiten

De natuur is niet de enige reden om naar op vakantie te gaan. Twente heeft ook veel mooie plaatsen die je kunt bezoeken. Almelo en Enschede natuurlijk, maar je hebt ook veel kleinere plaatsen die leuk zijn. In Enschede kun je veel doen. De stad is erg gezellig en heeft zelfs een eigen rijksmuseum. Ook buiten de grote steden zijn er een aantal mooie bezienswaardigheden in Twente, zoals Landgoed Twickel of het Kasteel Warmelo. Maar als je met kinderen reist, is Avonturenpark Hellendoorn ook een perfecte keuze. Het is één van de leukste pretparken van Nederland, met veel verschillende attracties.

Als het gaat om museums zit je ook goed in Twente. Reis je met kinderen? Dan is het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo een goede tip. Delden heeft ook een eigen Zoutmuseum. In de regio zijn nog veel meer leuke museums, dus vast wel één waar jullie interesse ligt.