Naar Zakynthos of Corfu op vakantie?

Naar Zakynthos of Corfu op vakantie?

Heb je Zakynthos of Corfu op het oog als locatie voor je volgende vakantie? Hieronder vind je een aantal voordelen van beide eilanden, zodat je gemakkelijk kunt beslissen welke het beste bij jou past.

Zakynthos heeft prachtige stranden, zoals Navagio Beach en de Blue Caves. Daarnaast is het een klein eiland met een intieme sfeer. Corfu is groter dan Zakynthos en heeft meer inwoners, maar dat betekent niet per se dat het drukker is. Er zijn genoeg rustige plekjes te vinden op dit eiland.

Beide eilanden zijn goed bereikbaar vanuit Nederland. Corfu is 2 uur en 50 minuten vliegen vanaf Amsterdam. Zakynthos is iets verderweg op ongeveer 3 uur en 20 minuten vliegen.

Zakynthos is wat goedkoper dan Corfu, maar beide eilanden zijn erg goed betaalbaar. Je kunt er heerlijk grieks eten voor een goede prijs.

Zakynthos of Corfu?

Zakynthos en Corfu hebben allebei hun voordelen. Het is aan jou om te beslissen welk van de twee het beste bij jou past. Hieronder sommen we het kort voor je op.

Zakynthos

Zakynthos heeft prachtige stranden, zoals Navagio Beach en de Blue Caves. Dit zijn tevens hele mooie bezienswaardigheden. Het eiland Zakynthos is kleiner dan Corfu. Het zou hier ook iets goedkoper zijn. De stranden liggen hier dichter bij elkaar waardoor je makkelijk van strand kunt wisselen. De restaurants en bars liggen ook veelal erg centraal in dezelfde straat, waardoor je niet ver hoeft te lopen. De hotels liggen meestal dicht bij het strand, waardoor Zakynthos echt goed ingericht is op zonliefhebbers. Zakynthos is een klein eiland met een intieme sfeer.

Corfu

Corfu is groter dan Zakynthos en heeft meer inwoners, maar dat betekent niet per se dat het drukker is. Er zijn genoeg rustige plekjes te vinden op dit eiland. Corfu is een stuk minder toeristisch. Je vindt er wel veel mooie stranden, maar deze liggen verder uit elkaar waardoor je meer tijd kwijt bent om ze te bereiken. In Zakynthos vind je voornamelijk tavernes, in Corfu is dit iets diverser met ook internationale restaurants en fastfoodketens. De prijzen zijn ongeveer gelijk aan die van Zakynthos. Het verschil is dat je op Zakynthos wat meer keuze hebt aan goedkopere etentjes dan op Corfu.

Als je op zoek bent naar een rustigere en intiemere vakantie, dan is Zakynthos hier perfect voor. Wil je liever wat meer keuze en verscheidenheid, ga dan naar Corfu toe. Beide eilanden zijn mooi, dus je maakt sowieso geen verkeerde keuze.